Bucuresti, 23 august 2018 – Bento, companie specializata in solutii dedicate agricultorilor, vine in sprijinul detinatorilor de silozuri, cu aplicatia Bento Granar. Dezvoltata impreuna cu Silloz Carani, cel mai mare hub logistic pentru produse agricole din vestul Romaniei, Granar ofera date in timp real, cu privire la calitatea, cantitatea si provenienta cerealelor depozitate. In plus, solutia ofera si informatii cu privire la contractele incheiate si facturile emise pe parcursul tranzitului acestora in cadrul silozurilor.

In prezent, capacitatea de depozitare a cerealelor din Romania a cunoscut o crestere de 34% in ultimii 5 ani atingand, pragul de 23,3 milioane tone anual. De asemenea, s-a putut observa si o crestere a investitiilor in spatiile de depozitare, aceasta fiind generata de nevoile existente in piata, venite atat din partea producatorilor de cereale cat si din partea traderilor. Necesitatea aplicatiilor software de gestiune a spatiilor de depozitare, a aparut ca o consecinta fireasca a volumului mare de cereale tranzactionate in cadrul silozurilor pe parcursul campaniilor agricole, dar si datorita legislatiei in vigoare.

Bento Granar este o solutie software completa, moderna, usor de implementat care urmareste si inregistreaza toate procesele specifice depozitarii cerealelor in silozuri (receptie, laborator, gradare, tarare, uscare, gazare, aerare, depozitare si livrare). Integrarea acestei solutii cu granomate si granolyzere, permite automatizarea intregului proces de gradare a cerealelor in functie de proprietatile acestora, solutia venind preconfigurata cu o lista de articole (Grau, Porumb, Orz Furajer, Orz malt, Triticale, Sorg, Soia, Rapita, Mazare galbena, Floarea soarelui, Grau durum) care faciliteaza acest lucru.

In functie de tipul silozului si de amplasarea acestuia, fie langa noduri rutiere sau feroviare, Bento Granar poate fi integrat usor cu cantare specifice, pentru a permite o mai buna viteza de inregistrare si emitere a tichetului de cantar, precum si o introducere rapida a proprietatii articolelor in laborator.

Prin intermediul acestei aplicatii, detinatorii de silozuri pot urmari acum cu usurinta, toate documentele legale necesare, de la crearea Actului Justificativ de Gestiune si pana la facturarea automata a operatiunilor specifice de depozitare. In acelasi timp, traderii pot vizualiza in timp real o situatie a stocurilor depozitate: calitatea cerealelor, gradul de umiditate, cantitatile intrate dar si cele iesite.

“Atunci cand am dezvoltat Bento Granar am avut in vedere toate provocarile cu care detinatorii de silozuri se confrunta pe parcursul tranzitului cerealelor in cadrul acestora. Dupa o analiza complexa a intregului parcurs al cerealelor, de la intrarea acestora in siloz si pana la iesire, am reusit sa dezvoltam o aplicatie completa, cu o interfata usor de utilizat. Prin  Bento Granar, cei de la Siloz Carani au reusit sa aiba acces in timp real la datele referitoare la cereale si sa transmita clientilor sai date precise cu privire la stocurile pe care le au depozitate in cadrul silozului.” – Dan Giusca, Software Arhitect Bento.

Pentru mai multe informatii cu privire la avantajele si functionalitatile aplicatiei Bento Granar va invitam sa accesati https://www.bento.ro/bento-granar/.


You may also like

1 an ago

Bento Granar aplicatia software ideala pentru succesul campaniei agricole de primavara!

Bucuresti, 07.02.2019 – Bento ofera detinatorilor de silozuri prin intermediul aplicatiei Bento Granar informatiile necesare pentru gestiunea eficienta a silozurilor…

Read more

1 an ago

Bento Granar ofera date in timp real despre cerealele depozitate in silozuri

Bucuresti, 24 mai 2018 –  Solutia Bento Granar ofera partenerilor date in timp real cu privire la calitatea si cantitatea…

Read more