Migrarea efectiva in cloud se face dupa realizarea unui proiect pilot pe un set restrans de aplicatii. Scopul proiectului pilot este de a limita riscurile, pentru a intelege impactul si pentru a dezvoltarea argumentatia de business si financiara privind migrarea in cloud. Bento va ofera doua strategii de migrare:

Lift and Shift

O strategie lift and shift presupune maparea si migrarea arhitecturii curente in cloud fara niciun re-design al arhitecturii curente. Practic, infrastructura actuala este migrata asa cum este, principalul beneficiu urmarit fiind eliminarea costurilor de mentenanta a sistemelor si aplicatiilor traditionale. Eliminarea redesign-ului arhitecturii scade substantial timpul si costurile de migrare insa prin aceasta metoda nu veti beneficia de avantajele unor aplicatii native in cloud.

Migrare PaaS

O migrare de tip Platform as a Service in cloud, pe platforme dedicate Microsoft Azure sau Amazon AWS, va ofera toate beneficiile unei arhitecturi scalabile, flexibile, cu disponibilitate garantata prin contract si mecanisme de securizare si recuperare de date extrem de avansate. In plus, va asigurati un mediu de lucru la cele mai inalte standarde existente azi pe plan global, in care functioneaza peste 80% dintre companiile din Top Fortune 500.

De ce va recomandam Microsoft Azure?

Microsoft Azure este o colectie modulara de servicii cloud integrate, construita pentru eficienta financiara, rezultate si viteza. Platforma ofera instrumente precum analiza datelor, putere de procesare, baze de date, solutii mobile, comunicare, stocare si solutii web cu ajutorul a peste 50 de instrumente modulare livrate de pe centre de date administrate de Microsoft.  Printre beneficiile Microsoft Azure se numara:

Integrare perfecta

cu resursele existente prin cea mai mare retea de conexiuni dedicate, baze de date hibride, solutii de stocare si criptare.

Siguranta

Fiecare bit de informatie este replicat de trei ori, ceea ce ar fi extrem de scump prin solutiile hardware traditionale.

Flexibilitate

Azure este construit pentru orice fel de proiecte, de la teste de dezvoltare pana la lansari globale de produse.

Reputatie globala

Peste 66% din companiile Fortune 500 au ales sa isi deruleze afacerile in Microsoft Azure.

Cativa dintre clientii care au apelat la seriviciul Bento Cloud Migration