Optimizati resursele hardware si reduceti costurile generate de energie, mentenanta si personal prin pachetul de servicii Bento Data Center Consolidation

Utilizarea tehnologiilor moderne, virtualizarea, migrarea solutiilor in cloud, reducerea permanenta a consumului de resurse sau a costurilor operationale face de multe ori ca organizatiile sa obtina eficienta IT dorita cu tot mai putine echipamente in propriile centre de date. Excesul de echipamente duce la pierderi considerabile, si companiile ar trebui sa nu neglijeze impactul real al acestor pierderi. Consolidarea centrelor de date este ideala pentru companiile care fie intentioneaza sa combine mai multe centre de date intr-unul singur, sau vor sa reduca dimensiunea centrului actual de date. Un proiect de consolidare a centrelor de date are la baza mai multe ratiuni, printre cele mai importante fiind:

Reducerea costurilor operationale

Consolidarea centrelor de date inseamna o retea si o infrastructura IT mai restransa, deci mai putine servere, routere si alte echipamente proprii. Aceasta restrangere standardizeaza operatiunile, defineste aplicatiile critice, reduce energia consumata, scade cheltuielile facturilor de utilitati si deschide noi oportunitati de pozitionare in zona energiei verzi. Insa cea mai importanta reducere a costurilor provine din zona personalului IT. Cu mai putine activitati si echipamente in gestiune, personalul IT se va putea focaliza cu prioritate maxima pe task-urile cu adevarat critice, si cu un timp de reactie mult mai bun.

Cresterea controlului asupra infrastructurii IT

Consolidarea centrelor de date ofera premise de optimizare a infrastructurii IT datorita abordarii centralizate. Cu mai putine canale de monitorizare, arhitectura retelei este mai clara si mai usor de urmarit, volumele de date si transferurile sunt mai bine definite si mai vizibile. Consolidarea permite implementarea unor protocoale avansate si strategii superioare de management IT care pot maximiza utilizarea de banda si performanta retelei fara sa suprasolicite aplicatiile sau alte componente ale infrastructurii IT.

Cresterea securitatii infrastructurii IT

Un proiect de consolidare a centrelor de date presupune uneori eliminarea completa a unor locatii fizice, sau reducerea ca dimensiune si scop a unor centre de date. Cu mai putine resurse de gestionat, securitatea fizica a infrastructurii devine mult mai usoara, accesibila si necesita mai putine resurse. O arhitectura IT compacta presupune mai putine conexiuni intre locatii si implicit mai putine conexiuni de monitorizat.

Cresterea conformitatii IT cu standardele impuse de business

Un proiect de consolidare a centrelor de date creste conformitatea cu standardele impuse pe doua fronturi. In primul rand promoveaza automatizarea proceselor si sistemelor informatice, ceea ce elimina interventile umane si reduce semnificativ timpul de reactie, si izoleaza procedurile si activitatile care pot fi reglementate prin politici, reguli, standarde sau indicatori de performanta. In al doilea rand, este usurata introducerea unor capabilitati extinse de auditare care permit demonstrarea conformitatii operationale la un moment dat sau pe perioade lungi de timp.

Recuperari in cazuri de forta majora

Prin consolidarea centrelor de date, planificarea, implementarea si executia solutiilor de disaster recovery sunt mai usoare pentru ca toate componentele vitale sunt intr-un singur loc, permitand o replicare sau o recuperarea mult mai usoara.

Cu peste 20 centre de date consolidate si 2000 de containere create

Cu peste 20 centre de date consolidate si 2000 de containere create atat in Bucuresti cat si in restul tarii, Bento a dezvoltat si perfectionat in ultimii 10 ani un pachet complet de servicii de consolidare a centrelor de date. Aceste servicii acopera proiectarea, implementarea si monitorizarea centrelor de date in conformitate cu strategia generala de business specifica fiecarui client in parte. Metodologia Bento asigura desfasurarea proiectului in conditii de maxima siguranta, respectand cele mai stricte standarde de disponibilitate, scalabilitate si securitate a infrastructurii IT.

Planificare, gestionare si implementare a solutiei de modernizare si consolidare

Serviciul de consolidare a centrelor de date include planificarea, gestionarea si implementarea solutiei de modernizare si consolidare, atat in cazul configurarii unui nou centru de date, reorganizarii unuia existent, cat si in consolidarea mai multor centre cu diferite procese si tehnologii.