Reduceti substantial costurile productiei alimentare cu Bento Food Manufacturing

Bento Food Manufacturing automatizeaza si reduce costurile operationale din cadrul proceselor de urmarire, planificare si executie a productiei alimentare. Produsul ofera cele mai moderne instrumente pentru culegerea, analizarea, intelegerea si utilizarea informatiilor necesare calibrarii capacitatii de productie cu volumul comenzilor clientilor.

Urmarirea Productiei

Bento Food Manufacturing permite culegerea automata si operarea in timp real a datelor procesului de productie prin conectarea la utilajele specifice de productie. Informatii despre cantitatea consumata de materii prime si semifabricate, cantitatea realizata de produse finite, timpul de lucru, timpul de stationare, timpul de avarie sau situatia stocului de materii prime sunt disponibile fara niciun operator uman, reducandu-se dramatic timpul fazelor de urmarire a productiei si eliminandu-se erorile umane specifice. Solutia permite introducerea oricarui tip de senzori necesari optimizarii calitatii produselor, cum ar fi monitorizarea umiditatii sau temperaturii si analizarea automata a deviatiilor de la standardele de calitate.

Planificarea Productiei

Bento Food Manufacturing ofera o imagine de ansamblu asupra zonelor in care procesele pot fi optimizate, de la planificarea materialelor necesare si pana la optimizarea traseelor din cadrul facilitatilor de productie.  Produsul asigura o planificare corecta, prin interfete intuitive si simple de utilizat, in trei zone:

  • Planificarea operatiunilor executate de masinile de productie, pe baza retetelor de executie
  • Planificarea capacitatii de productie pentru a optimiza utilizarea resurselor umane si tehnologice.
  • Planificarea intreprinderii, pe baza retetelor de planificare.

Calculul de costuri

Bento Food Manufacturing include analize specifice post-calcul si ante-calcul. Astfel, toate costurile contabile inregistrate sunt alocate unitatilor de produs finite pe baza algoritmilor predefiniti in faza de analiza de business. Pe baza acestor algoritmi se pot realiza analize What If de optimizare a costurilor, printr-o multitudine de scenarii care iau in considerare factori interni sau externi companiei (cum ar fi majorarea salariilor sau majorarea preturilor la materia prima).

Integrare back-office

Bento Food Manufacturing asigura trasabilitatea provenientei si procesarii tuturor materiilor prime utilizate in procesul de productie, conform cerintelor legale in vigoare. Pe baza informatiilor preluate automat in sistem, aplicatia genereaza automat doua tipuri de documente: bonul de consum si notele de predare.

Bento Food Manufacturing este o solutie puternica, eleganta si intuitiva pentru urmarirea si planificarea proceselor de productie alimentara din companii de dimensiuni medii si mari, cu peste 100 de angajati.

Beneficii operationale

Reduce cu pana la 10% timpul de productie

prin optimizarea activitatilor de aprovizionare si integrarea cu solutia de gestiune a resurselor intreprinderii (ERP).

Reduce costul total de productie

prin echilibrarea volumului productiei in functie de comenzile clientilor sI capacitatile de productie

Optimizeaza capacitatea de productie

asigurand o incarcare uniforma si constanta si echilibrata a utilajelor de productie si a resurselor umane

Functionalitati

Planifica complet procesul de productie

prin definirea planurilor de productie la diverse niveluri de management, pe baza planului de vanzari, a comenzilor estimate sau ferme de la clienti

Defineste produsele si tehnologiile utilizate

definire a operatiilor specifice la nivelul fiecarui nod din structura ierarhica, normare a timpilor necesari de executie pentru fiecare operatie (timpi de pregatire, executie, asteptare, transport)

Urmareste costurile aferente productiei

pe dimensiuni de alocare cu diverse semnificatii (comanda, produs, grupa de produse, sectii de productie, echipamente, tip de cheltuiala / articol de calculatie)

Permite analize de profitabilitate

prin diverse metode de calcul, cum ar fi: la nivel de perioada contabila si centru de cost direct (comanda sau produs), prin comparatie de cost antecalculat-postcalculat sau prin comparatie intre venituri si cheltuieli. Aveti astfel permanent control asupra utilizarii resurselor in timp real, pe tot parcursul procesului de productie.

Calculeaza costurile antecalculate

pe baza costurilor directe normate in tehnologie (materii prime, manopera, costuri echipament), a procentelor de regie setate la nivel de departament productiv si a unui model de calculație ierarhic. Costul antecalculat este detaliat valoric la nivel de cost regie sectie, cost regie administrativă, cota profit antecalculat, pret de vanzare

Calculeaza costurile directe si indirecte 

la nivel de centru de cost direct (comanda, produs) si articol de calculatie (tip de cheltuiala: manopera, materii prime, material, amortizare, servicii etc.); costurile indirecte sunt repartizate de pe centrele de cost indirecte (sectii, dept. auxiliare, administrative) pe centrele de cost directe in mai multi pasi, pe baza unor chei de repartitie configurabile

Inregistrare

Permite inregistrarea productiei realizate sau in curs de executie

Raportare 

Captati permanent pulsul afacerii printr-un set de 20 de tipuri de rapoarte pre-definite.

Facturare 

Facturati rapid printr-un proces customizabil de facturare, perfect adaptat nevoilor din teren.