ABBC Group isi modernizeaza infrastructura tehnica prin Bento

Post Thumbnail
Descriere proiect

Proiectul a presupus dezvoltarea a trei medii virtuale sincronizate, cu o solutie centralizata de backup, astfel incat sa poata fi asigurat SLA-ul impus de nevoile grupului, precum si implementarea unor elementele de infrastructura de retea interconectate care sa ofere servicii unificate de internet, VPN, videoconferinta si VoIP.

An:2012
Client:Adrem Invest
Solutie:IT Infrastructure
Produse si Servicii:
Tara:Romania, Switzerland, USA, China
Zona:Bucharest, Craiova, Timisoara, Bacau
Arhitect solutie:Andrei Cupaciu

Provocarea

Adrem Invest este unul dintre cei mai puternici furnizori de servicii pentru retele de utilitati din Romania si cel mai puternic furnizor de servicii de management, citire si indexare de contoare din Romania. Dupa 20 de ani de extindere continua pe piata locala, strategia companiei a condus catre dezvoltarea unei holding, denumit ABBC Group, care inglobeaza nu mai putin de 14 companii. Provocarile de care se lovea grupul erau timpul lung de implementare si costuri ridicate pentru orice nevoie suplimentara IT, inexistenta unor solutii de backup centralizat sau solutii tehnice de recuperare a datelor in caz de dezastru, infrastructura IT statica si rigida, formata dintr-un numar fix de servere, fiecare deservind un singur rol in cadrul unei singure companii.

Solutie

Pentru proiectarea si implementarea unei infrastructuri IT moderne, ABBC Group a selectat Bento, care s-a calificat atat la personal tehnic specializat VMWre (certificare VCP) cat si la personal tehnic specializat CISCO (certificare CCNP routing si switching). In urma analizei situatiei clientului si a obiectivelor de business, au fost dezvoltate trei medii virtuale sincronizate, cu o solutie centralizata de backup, astfel incât sa poata fi asigurat SLA-ul impus de nevoile grupului. Bento a optat pentru implementarea unor elementele de infrastructura de retea interconectate care sa ofere servicii unificate de internet, VPN (Retea Virtuala Privata), videoconferinta si VoIP (Voce peste Protocol de Internet). Reteaua asigura o gama vasta de servicii corporate cum ar fi Active Directory, ERP, CRM, backup si sincronizare remote. In plus, in solutia finala au fost integrate si sisteme dedicate, utilizate doar de o parte dintre companiile grupului, cum ar fi solutii de workforce management sau platforme de engineering. Solutiile software de virtualizare si backup folosite ca suport hardware constau in VMWare vSphere 5.5 suite pentru platforma de virtualizare si VEEAM 7.0 update 4 pentru replicare la distanta si backup centralizat. Solutiile hardware care asigura partea de comunicatii securizate au fost asigurate de catre CISCO. Pe toata perioada proiectului, Bento a asigurat serviciile de consultanta, implementare si project management.

Beneficii

Implementarea unei infrastructuri flexibile si scalabile a crescut procentul de functionalitate al departamentului IT iar adaugarea de servere noi, de ultima generatie, a adus un plus de agilitate business-ului. Optiunile avansate de Disaster Recovery ofera posibilitatea limitarii costurilor si consecintelor unui posibil incident, eliminând posibilitatea pierderilor de date in cazuri de forta majora. In prezent, Bento asigura infrastructura hardware necesara si serviciile aferente pentru toate companiile din grupul ABBC printr-o platforma virtualizata, distribuita in trei datacentere fizice: doua localizate in România si unul in Elvetia. De asemenea, ABBC Group beneficiaza de comunicatii securizate intre cele trei locatii, cât si intre sediile ABBC si mediile virtuale.