Siloz Carani alege Bento pentru implementarea aplicatiei Granar

Post Thumbnail
Descriere proiect

Provocarea SIFI TM Agro – Siloz Carani, cel mai important Hub agribusiness din vestul Romaniei,  dispune de o capacitate de receptie/livrare de 5.000 tone/zi si o capacitate totala de depozitare de 170.000 tone, in celule metalice si din beton precum si de un laborator certificat de analize. In urma unui audit extrem de complex a […]

An:2017
Client:Siloz Carani
Solutie:Custom Software
Produse si Servicii:Warehouse Management
Tara:Romania
Zona:Bucharest, Timisoara
Arhitect solutie:Dan Giusca

Provocarea

SIFI TM Agro – Siloz Carani, cel mai important Hub agribusiness din vestul Romaniei,  dispune de o capacitate de receptie/livrare de 5.000 tone/zi si o capacitate totala de depozitare de 170.000 tone, in celule metalice si din beton precum si de un laborator certificat de analize.

In urma unui audit extrem de complex a fluxurilor de lucru existente in cadrul Silozului Carani, echipa de dezvoltatori Bento, alaturi de reprezentantii SIFI TM Agro au reusit sa identifice problemele cu care acestia se confruntau si sa schiteze functionalitatile unei aplicatii de Warehouse Management care sa ii ajute in procesele zilnice de lucru din cadrul silozului.

Necesitatea existentei unei aplicatii software de gestiune a spatiilor de depozitare, a aparut ca o consecinta fireasca a volumului mare de cereale tranzactionate in cadrul silozului atat pe parcursul campaniilor agricole, cat si datorita legislatiei in vigoare.

Astfel, pentru a putea gestiona mult mai usor informatiile cu privire la cantitatea, calitatea cerealelor depozitate, a provenientei acestora precum si a documentatiei aferente tranzactiilor cu cereale, s-a decis dezvoltarea unei aplicatii software complete de Warehouse Management.

Solutia

Aplicatia Bento Granar a fost gandita astfel incat sa stocheze si sa furnizeze prin doar cateva click-uri, informatii cu privire la Actele Justificative de Gestiune generate, contractele incheiate, dar si sa emita automat facturi lunare tinand cont de zilele si conditiile de depozitare a cerealelor pe parcursul tranzitului acestora in cadrul silozurilor.

Cerintele din partea reprezentantilor din cadrul Siloz Carani pentru software-ul Bento, implica si interfatarea cu o multime de dispozitive de masurare si cantarire, aparatura de laborator, cantare electrice auto sau CF, acestea fiind deja disponibile in depozit.

Astfel, Bento Granar urmareste si inregistreaza automat toate procesele specifice de laborator,   gradare, tarare, uscare, gazare, aerare, depozitare si livrare a cerealelor in conformitate cu legislația din Romania. Integrarea ei cu granomatele și granolyzerele din cadrul silozului, premite gradarea automata a cerealelor pe proprietati, asigurand incadrarea si tranzactionarea corecta a acestora. Integrarea cu cantare specifice transportului rutier sau feroviar permite de asemenea înregistrarea și emitera rapidă a tichetelor de cântar.

Beneficiile obtinute

Solutia implementata se ocupa cu automatizarea completa a zonei de receptie-predare ofera date in timp real cu privire la calitatea, cantitatea si provenienta cerealelor depozitate, precum si informatii cu privire la contractele incheiate si facturile emise in cadrul silozurilor.

“Bento Granar ne ajuta la controlul calitatii produselor pe celulele metalice si de beton, reusind in acelasi timp sa ne scada costurile cu pana la 20% cu energia consumata in asigurarea umiditatii optime de depozitare” – Sergiu Serban, Director Comercial, Siloz Carani.

Exista o multime de softuri de gestiune de cereale. Noi am vrut ceva mai mult. Am vrut un soft care sa dea acces partenerilor nostri la calitatea cerealelor depozitate, pentru ca noi depozitam produsele partenerilor nostri. Dupa implementarea softului increderea partenerilor a crescut, pentru ca au acces permanent la toate informatiile despre produsele lor”, Dan Dolghin, Director General Siloz Carani.

Bento Granar contribuie la:

  • Reducerea cu peste 80% a timpului si a costurilor alocate gradarii proprietatilor cerealelor in cadrul silozurilor;
  • Elimina posibilitatea furturilor prin cantarirea automata la plin si la gol;
  • Reduce cu pana la 20% energia consumata in cadrul silozurilor, in asigurarea umiditatii optime de depozitare;
  • Ofera informatii rapide si complete referitoare la locul de depozitare, lotul de transport, tipul cerealelor si proprietatile lor;
  • Permite gradarea automata a cerealelor prin integrare cu aparate de laborator specifice;
  • Centralizeaza si simplifica gestiunea documentelor asociate depozitarii cerealelor.