Bento devine Microsoft Gold Partner – competența Cloud Platform

Comunicate de presă

Bento devine Microsoft Gold Partner – competența Cloud Platform

București, 10.12.2019 – Bento, companie specializată în dezvoltarea de aplicații software custom și livrarea de servicii de infrastructură IT & Cloud, cu o experiență de peste 15 ani pe piața IT din România, a obținut certificarea Microsoft Gold Partner – competența Cloud Platform.

Statutul de Gold Partner reflectă evoluția Bento pe parcursul a 2 ani de parteneriat cu Microsoft, dobândind de-a lungul acestei perioade competențele: Cloud Productivity & Cloud Platform – Silver Level, Application development – Silver level, precum și o experiență solidă care să îi permită să se poziționeze ca fiind un partener Microsoft de încredere, apt să ofere soluții de top bazate pe cea mai puternică infrastructură de cloud public.

Certificarea Microsoft Gold Partner – competența Cloud Platform, a venit ca un pas firesc în evoluția companiei dar și ca un rezultat al compețentelor cloud dobândite de către echipă tehnică din cadrul Bento. Toate acestea au contribuit în mod vizibil la valorificarea facilă a cererilor de infrastructură cloud și soluții de tipul Platform as a Service (PaaS) venite din partea clienților și care au la baza Microsoft Azure.

Printre proiectele cloud implementate de echipa Bento, putem enumera: proiecte de Lift & Shift de private datacenter în Azure IaaS, soluții specifice zonei de DevOps & Continuous Integration având la bază elemente PaaS din Azure, soluții de implementare de tipul IaaS utilizând sisteme de operare Linux & Microsoft cu focus pe securitate, precum și soluții de optimizare a activității interne din cadrul companiilor prin migrarea a numeroase operațiuni în cloud (ex.: email, servere, storage-uri, etc.). Soluțiile livrate în piață de Bento au fost permanent croite pentru a putea răspunde cât mai bine nevoilor clienților, identificate în fazele de audit precum și din specificațiile primite de la clienți.

Prin intermediul proiectelor cloud desfășurate, Bento a acumulat expertiza și experiența necesara pentru a furniza clienților, indiferent de dimensiunea business-ului, soluții IT inovatoare, complete, acordând o atenție sporită tuturor fazelor unui proiect: de la analiza minuțioasă a cerințelor și realizarea arhitecturilor IT, la implementarea propriu-zisă și suportul post-implementare.

Pe viitor, ne-am propus să ne consolidăm poziția de partner de încredere Microsoft, adresând o serie de provocări specifice transformării digitale prin livrarea de tehnologii cloud Azure clienților Bento.” – a declarat Andrei Cupaciu, Business Development Manager Bento.

Mai multe informații despre serviciile cloud oferite de Bento sunt disponibile la: https//www.bento.ro/en/servicii-cloud.