Consolidare Centre Date

Consolidare Centre Date

Poți obține optimizarea resurselor hardware, asigurând în același timp disponibilitatea și reducând costurile cu energia și mentenanța, prin implementarea tehnologiilor moderne de consolidare a centrelor de date.

Echipa noastră de experți în consolidarea centrelor de date te va ajuta să planifici, să gestionezi și să implementezi orice proiect de consolidare pentru centre de date. Acest lucru poate însemna proiectarea și implementarea centrelor de date de la zero, reproiectarea celor existente, reducerea dimensiunii totale a centrelor de date actuale sau îmbinarea mai multor centre de date într-unul singur.

Regândirea priorităților tale operaționale – ca urmare a mediului economic în continuă schimbare, a tendințelor și a noilor tehnologii – va genera noi nevoi și, în consecință, va necesita schimbări ale infrastructurii.

Menținerea rentabilității și a agilității în funcționare înseamnă consolidarea echipamentelor hardware și a tehnologiilor. Utilizarea tehnologiei potrivite este esențială pentru îndeplinirea cerințelor de disponibilitate, scalabilitate, securitate și conformitate.

artworkGraph@2x
artworkAzureAndAWS@2x

Ca parte a unui proiect de consolidare a unui centru de date, putem asista la migrarea de la o soluție tradițională de infrastructură la o soluție Cloud public.

Câteva dintre beneficiile consolidării unui centru de date

Conformitate și transparență IT sporite

Consolidarea centrului de date sporește conformitatea cu standardele. Face acest lucru, în primul rând, prin promovarea automatizării proceselor și a sistemelor informatice, eliminând pe cât posibil intervențiile umane, reducând în același timp timpii de răspuns la incident.

În al doilea rând, izolează procedurile și activitățile care pot fi guvernate de politici, reguli, standarde și indicatori de performanță. În cele din urmă, facilitează introducerea unor capabilități extinse de audit care permit demonstrarea conformității operaționale într-un anumit moment sau pentru perioade mai lungi de timp.

Securitate sporită

Consolidarea unui centru de date implică, de obicei, înlăturarea anumitor locații fizice sau echipamente, componentele rămase fiind aranjate pentru a acționa mai compact. Această arhitectură IT mai compactă implică mai puține conexiuni non-native sau regionale și sporește capacitatea echipei IT de a aplica politicile de securitate, de a detecta posibile puncte slabe și de a reduce incidentele.

Control sporit

O abordare centralizată îți oferă posibilitatea de a optimiza infrastructura IT. Consolidarea permite implementarea unor protocoale avansate și unor strategii superioare de management IT, care pot maximiza utilizarea lățimii de bandă și performanța rețelei, fără a suprasolicita aplicațiile sau alte componente ale infrastructurii IT. Astfel, echipa IT poate să exercite un control mai precis asupra operațiunilor.

Costuri operaționale reduse

Consolidarea centrelor de date are ca rezultat inevitabil mai puține servere, routere și mai puține echipamente proprii, plus o potrivire mai bună între echipamentul deținut și utilizarea lui. În plus, te vei bucura de operațiuni standardizate, definirea aplicațiilor critice, reducerea consumului de energie și un necesar redus de personal pentru operațiunile IT. Toți acești factori fac proiectele de consolidare foarte atractive din perspectiva rentabilității investiției.

Recuperări în cazuri de forță majoră

Consolidarea centrului de date înlesnește planificarea, implementarea și executarea soluțiilor de recuperare în caz de dezastru, deoarece toate componentele vitale sunt într-un singur loc, permițând replicarea și recuperarea mai ușoară.