CSR

CSR

Ne implicăm în mod activ și responsabil în proiecte caritabile pentru a aduce un impact pozitiv asupra societății.

Ne-am propus ca afacerea noastră să fie și un instrument pentru a face bine și pentru a construi o lume mai sigură, mai bună și mai durabilă. Constant, depunem toate eforturile pentru a spori valorile companiei și a fi responsabili din punct de vedere social.

Sustenabilitatea este esențială pe termen lung, atât pentru succesul afacerii noastre, cât și pentru dezvoltarea comunităților în care trăim.

Ne dorim ca activitățile noastre CSR să facă ușor, ușor diferența și să fie cele care stau la temelia dezvoltării comunităților pe care am decis să le sprijinim.

Ajutarea persoanelor vulnerabile, tratarea acestora cu corectitudine, demnitate și respect trebuie să fie o normalitate pentru noi toți.

Credem cu tărie că implicarea noastră va contribui semnificativ la realizarea idealurilor pe care le reprezintă fiecare asociație.

habitat-logo-01
Habitat for Humanity luptă pentru oferirea unor condiții decente de locuire persoanelor din comunitățile vulnerabile. Precum Habitat for Humanity, credem cu tărie că oricine are dreptul la o locuință călduroasă, motiv pentru care încercăm să îi spijinim în proiectele pe care le derulează în România. Anul 2022 a fost un an plin de proiecte frumoase printre care voluntarii Habitat for Humanity au construit 12 locuințe de la zero în 2 comunități dezavantajate, au inaugurat un centru educațional dedicat copiilor vulnerabili, au finalizat un cvadruplex pentru familii mai puțin norocoase, au sprijinit Satele Copiilor spre a-și câștiga independența energetică și prin reabilitarea și eficientizarea energetică a unei clădiri și au oferit sprijin refugiaților din Ucraina. În 2023 aproape 20 de colegi s-au implicat activ în renovarea cantinei sociale BufKids dedicată copiilor din familii vulnerabile, muncind timp de o zi la izolarea pereților clădirii. Ne bucurăm că le-am putut fi alături în aceste demersuri ce oferă speranță și bucurie celor care au cea mai mare nevoie.
logo
O minte sănătoasă într-un corp sănătos. Considerăm că sportul aduce numeroase beneficii dezvoltării armonioase a copiilor, motiv pentru din 2022 am început să susținem Clubul de Handbal Ștefan Birtalan. Astfel, încurajăm generațiile ce vin din urmă să descopere plăcerea practicării unui sport de echipă, ghidați de multiplul medaliat olimpic și mondial Ștefan Birtalan. Asociația Clubul de Handbal Ștefan Birtalan și-a început activitatea în 2016, avându-i în componență pe Ștefan Birtalan senior, cel mai medaliat handbalist român, dublu campion mondial, de 3 ori medaliat olimpic, câștigător al Cupei Campionilor Europeni și coordonatorul proiectului, fiind secondat de Ștefan Birtalan junior, câștigător al Cupei Challenge și maestru al sportului, responsabil de coordonarea antrenamentelor. Pornind de la motto-ul Din joacă, către performanță, scopul proiectului este de a atrage cât mai mulți copii spre handbal, putând contribui la procesul de selecție și formare pentru înalta performanță.
logo
Începând cu 2024 susținem echipa de robotică Helix, deoarece dorim să sprijinim educația și pasiunea pentru tehnologie în rândul tinerilor. Fondată în anul 2018, echipa Helix reunește tineri liceeni și elevi de gimnaziu din Brăila. Echipa este compusă din 9 membri, dintre care 7 elevi și 2 mentori, pasionați de tehnologie și robotică, care își doresc să îmbine cunoștințele tehnice cu pasiunea pentru acest domeniu. Echipa a câștigat premiul I pentru inovație la naționala First Tech Challenge în 2023 și au obiective ambițioase pentru 2024.
Screenshot 2024-01-30 094712
Deoarece credem cu tărie în potențialul tinerilor dar și al tehnologiei, din 2024 susținem clubul de robotică al Colegiului Național Elena Cuza – BlueSpace Robotics. Acesta este un club de robotică alcătuit din elevii clasei a XI-a care este condus de motto-ul "Creativitate prin informatică", scopul lor fiind să își dezvolte abilitățile într-un mod creativ și educațional.
În cadrul competițiilor și proiectelor la care participă, elevii urmăresc să își transpună pasiunea și interesul pentru sfera tehnologică în roboți utili pentru societate și noi ne bucurăm să îi sprijinim în acest demers.
Logo-Comunitatile-viitorului-final-PNG
Deoarece implicarea în comunitate a fost mereu o prioritate în demersurile noastre de responsabilitate socială, începând cu 2024 ne-am alăturat Asociației Comunitățile Viitorului. Asociația Comunitățile Viitorului a fost înființată în 2022 cu scopul de a desfășura activități educaționale și pentru a pregăti comunitățile și membrii acestora să răspundă creativ la viitoarele schimbări sociale, tehnologice și economice.
Viziunea Asociației este aceea a unei lumi mai bune în care membrii comunității folosesc noile tehnologii și metode inovative de lucru și de organizare pentru a dezvolta comunitățile într-un mod sustenabil, inclusiv și respinsabil. Astfel, asociația vine cu soluții pentru comunități în vederea dezvoltării durabile și valorificării potențialului local, soluții pe care Bento își propune să le sprijine prin cunoștințe practice din zona tehnologică.
logo
Începând cu 2022, susținem Envisia, prima școală de business din România dedicată membrilor consiliilor de administrație, executivilor C-suite, precum și specialiștilor cu înaltă expertiză care vizează aceste poziții.
Misiunea Envisia este să promoveze guvernanța corporativă responsabilă și să construiască o comunitate puternică de profesioniști, prin programe de educație la standarde internaționale de calitate – MA Board Practice and Directorship, în parteneriat cu Henley Business School, și Effective Board Director Programme, în parteneriat cu Bursa de Valori București, mentorat și servicii de consultanță.
De asemenea, Envisia oferă o gamă completă de cursuri de tip masterclass, cursuri scurte și certificări internaționale, care acoperă o gamă largă de subiecte relevante pentru profesioniști din sectorul bancar și financiar, dar și din alte sectoarele de business.
casa buna
Asociația Casa Bună a pornit de la crezul că orice copil are dreptul la educație, un cămin călduros și condiții decente de trai. Voluntarii Casa Bună organizează atât acțiuni constante, educative, pentru copiii vulnerabili, cât și mobilizări punctuale, în funcție de nevoile pe care le identifică în diferite comunități.
Și cum a face bine este molipsitor, le împărtășim dorința de a oferi o viață mai frumoasă celor vulnerabili, motiv pentru care le suntem alături încă din 2020.

În 2022 ne-am bucurat să ne alăturăm cauzei de a ajuta copiii să treacă mai ușor peste vremea rece, motivându-i astfel să continue să meargă la școală cu mândrie. Astfel, am sprijinit Asociația Casa Bună să pregătească pachete cu haine și încălțăminte călduroase, ce au ajuns la copiii vulnerabili din județul Argeș.

logo
Susținem tinerii care fac lucrurile cu pasiune, motiv pentru care, în 2022, am sprijinit Asociația ACS Super Time și implicit pe Maia, o tânără pasionată de echitație. După doar un an de performanță, în 2018, Maia a câștigat locul 1 la categoria Sportivi Debutanți și finala de Campionat Național pentru criteriul Copii 1. De atunci, drumul a dus-o spre sute de ore de antrenament și participarea la numeroase concursuri naționale și internaționale. Maia a fost campioană Balcanică la categoria copii în 2020 și vice campioană națională în 2019 și 2020, alături de multe clasări pe podium. Sportiva de 16 ani își propune ca în 2023 să participe la concursuri din cadrul Campionatului Național, cât și la concursuri internaționale și ne bucurăm că îi putem fi alături în demersurile de a aduce România pe podiumurile acestui sport nobil.