Bento a simplificat și automatizat operațiunile de recepție, depozitare și gestiune a stocurilor de cereale în cadrul Comvex, cel mai rapid terminal portuar de cereale din țară

Comunicate de presă

Bento a simplificat și automatizat operațiunile de recepție, depozitare și gestiune a stocurilor de cereale în cadrul Comvex, cel mai rapid terminal portuar de cereale din țară

Bento – Intellectually Curious (BVB: BENTO), companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, a implementat soluția Bento Grânar în cadrul Comvex, cel mai modern terminal portuar de cereale din țară. Prin intermediul acestei soluții au fost simplificate și automatizate toate operațiunile de recepție, depozitare și gestiune a stocurilor de cereale ale Comvex, iar capacitățile de recepție în cadrul companiei au crescut la peste 500 de autocamioane cu cereale pe zi.

Agricultura reprezintă un sector economic vital pentru dezvoltarea României. Bento Grânar este un produs pe care l-am creat și dezvoltat cu scopul de a veni în sprijinul agriculturii românești. Prin Bento Grânar inovăm tot ceea ce înseamnă managementul depozitării de cereale, deoarece este necesar ca în viitorul apropiat, capacitatea de depozitare a României să crească și să fie în linie cu nevoile curente ale fermierilor. Soluția noastră digitalizează fermele agricole în vederea optimizării costurilor acestora prin urmărirea tuturor proceselor specifice, de la recepția la livrarea cerealelor în cadrul silozurilor și creșterea capacității de recepție a unei companii fără a fi nevoie de angajați în plus. Proiectul implementat în cadrul Comvex a fost pus în producție în urmă cu doi ani de zile, de atunci compania reușind să își mărească capacitatea de recepție și să își reducă costurile de management a operațiunilor de recepție, depozitare și gestiune a stocurilor de cereale cu 20%. Le mulțumim celor de la Comvex pentru încrederea acordată echipei noastre și colaborarea productivă pe care o avem zi de zi,” a declarat Vlad Bodea, co-fondator Bento.

Bento Grânar este un produs de management dezvoltat de echipa Bento care se adresează în mod special deținătorilor de silozuri, magazii sau depozite de cereale cu capacitate mare de stocare „in land” sau terminale portuare, a căror activitate presupune managementul contractelor pentru gestionarea cantității și calității cerealelor depozitate. În cadrul Comvex, Bento Grânar simplifică și automatizează toate operațiunile de recepție, depozitare și gestiune a stocurilor de cereale și generează toate documentele legale privind gestiunea de stocuri de cereale, precum BCA, tichet de cântar, SRC, AJG, situații de stoc pe clienți, produse, mijloace de transport etc.

De-a lungul timpului, soluția implementată de Bento a fost personalizată conform nevoilor Comvex, prin realizarea unor interfațări cu multiple sisteme din cadrul Comvex. O astfel de integrare a fost realizată cu aparatele de laborator, Bento Grânar preluând automat valorile pentru analiza tuturor mărfurilor care intră în siloz, prin care se află umiditatea produsului, masa hectolitrică, procentul corpurilor străine etc, fiind astfel minimizat timpul de prelucrare a acestor date. De asemenea, în cadrul aplicației au fost adăugate funcționalități precum recepția cerealelor prin intermediul barjelor și livrarea acestora prin intermediul navelor.

Terminalul de Cereale COMVEX, cel mai modern terminal din zona Mării Negre, a avut nevoie de o aplicație personalizată de ultimă generație pentru managementul gestiunilor clienților, o aplicație integrată cu sistemele de automatizare high-tech. Colaborarea Bento – Comvex a început în anul 2019 și a avut ca rezultat o aplicație personalizată Bento Grânar, care a îmbunătățit semnificativ funcționalitatea generală a Terminalului de Cereale COMVEX, oferind astfel noi beneficii pentru COMVEX. Le mulțumim celor de la Bento pentru un produs benefic și fiabil,” a declarat Viorel Panait, Președintele Consiliului de Administrație și Director General al Comvex.

În realizarea acestui proiect a fost implicată o echipă multidisciplinară formată din manager de proiect, analiști de business, dezvoltatori software și testeri care au personalizat Bento Grânar conform specificațiilor transmise de Comvex. În prezent, proiectul se află în faza post-implementare, care implică atât activități de mentenanță, servicii suport tehnic standard și non-standard, monitorizare și prevenție, precum și implementări noi pe măsură ce apar anumite nevoi de dezvoltare din partea Comvex.

Începând cu data de 16 martie 2022, Bento este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, fiind una dintre puținele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. Produsele și soluțiile furnizate de Bento sunt utilizate de companii locale și internaționale care activează în domenii diverse, precum energie, FMCG, utilități, telecomunicații, sănătate, agricultură, IT, media, industrie alimentară, distribuție, transporturi și servicii.