Bento semnează un parteneriat cu Clarke Energy înainte de debutul la Bursa de Valori București

Comunicate de presă

Bento semnează un parteneriat cu Clarke Energy înainte de debutul la Bursa de Valori București

București, 14 martie 2022: Bento – Intellectually Curious (BVB: BENTO), companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, anunță semnarea unui contract semnificativ cu Clarke Energy România, reprezentanța locală a uneia dintre cele mai mari companii din industria energetică la nivel global, specializată în proiectarea, instalarea și mentenanța echipamentelor de producere a energiei electrice și termice, precum și a altor soluții de producere și stocare a energiei electrice. Bento va implementa produsul software propriu, Bento Field Service Management (Bento FSM), în cadrul Clarke Energy România. Sistemul va automatiza procesele operaționale de teren ale companiei. Acțiunile BENTO vor debuta pe piața AeRO a Bursei de Valori București în luna martie a acestui an.

Încă de când ne-am anunțat intenția de listare pe piața AeRO a Bursei de Valori București am menționat că unul dintre diferențiatorii noștri în ecosistemul de tehnologie din România este legat de portofoliul de produse software proprii. Bento FSM este un astfel de produs, noi fiind unicul producător din România a unei astfel de soluții. Deși sistemul a fost implementat în ultimii ani, în cadrul unor proiete de anvergură, la companii locale și multinaționale, implementarea la Clarke Energy România marchează primul proiect Bento FSM în afara sferei tradiționale de utilități. Încrederea acordată de Clarke Energy România ne onorează și suntem încrezători că prin automatizarea proceselor operaționale cu sprijinul Bento FSM, compania își va optimiza toate activitățile aferente furnizării de servicii cu echipele din teren. Echipa Bento implicată în acest proiect este una multidisciplinară, formată din analiști de business, manageri de proiect, dezvoltatori, testeri, precum și o echipă de suport, rolul acestora fiind de a implementa o soluție personalizată și adaptată nevoilor specifice ale activității Clarke Energy în România,” a declarat Vlad Bodea, co-fondator Bento.

Clarke Energy România are o rețea extinsă de ingineri de service de teren, rolul acestora fiind acela de a asigura funcționarea optimă și continuă a echipamentelor. Până în prezent, Clarke Energy România a instalat peste 60 de motoare pe gaz INNIO Jenbacher, urmând ca până la sfârșitul anului viitor să ajungă până la 100 de unități livrate pe teritoriul țării. Compania oferă clienților suport post-vanzare și servicii de mentenanță în baza unor contracte pe termen lung sau la cerere.

Prin implementarea soluției Bento FSM, activitățile inginerilor de service din cadrul Clarke Energy România vor fi automatizate, implementarea unui astfel de sistem fiind primul pas spre eficientizarea acestor operațiuni. Aceștia vor putea să gestioneze cu acuratețe stocurile de piese folosite și să transmită în timp real informațiile colectate din teren, pe baza unor proceduri de lucru standardizate folosite și la nivel internațional, în întregul grup din care face parte Clarke Energy România.

Având în vedere specificul companiei noastre, cu o forță de muncă distribuită pe teritoriul României, asigurând servicii diverse, precum instalare, service, mentenanță, înlocuire piese pentru un număr în creștere de proiecte, am considerat că prin digitalizare putem optimiza semnificativ procesele operaționale din cadrul companiei noastre. Am ales o companie românească, Bento, cu o soluție proprie deoarece ne-au convins încă din faza de prezentare, că au înțeles business-ul nostru, fluxurile de lucru specifice și că soluția de FSM acoperă în totalitate cerințele noastre. Cu ajutorul consultanților Bento și cu implicarea noastră directă urmărim implementarea unei soluții complexe care mai apoi să fie implementată și în cadrul celorlalte companii din grup,” a declarat Mihaela Văcăruș, Director Comercial al Clarke Energy România.

Ulterior procesului de implementare, Bento va asigura servicii de suport tehnic, mentenanță, monitorizare și prevenție prin intermediul unei echipe dedicate clientului. Bento și Clarke Energy România au în vedere și posibilitatea implementării acestei soluții și în cadrul celorlalte  companii din cadrul grupului în viitorul apropiat. În prezent, în Clarke Energy România nu este implementată o soluție de workforce mangement versatilă și completă care să acopere specificul acestui business.

În noiembrie 2021, Bento a atras peste 13 milioane de lei de la investitori prin intermediul unui plasament privat încheiat cu succes. Cu capitalul atras, Bento are în plan să accelereze dezvoltarea companiei atât pe verticală cât și pe orizontală, prin extinderea portofoliului de clienți și consolidarea produselor software proprii. De asemenea, compania urmărește și extinderea canalelor de vânzare și marketing pentru promovarea acestor produse în Europa de Est prin stabilirea de parteneriate cu companii locale din piețele respective.

###

Despre Bento – Intellectually Curious

Bento – Intellectually Curious este o companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud. De-a lungul celor peste 17 ani de experiență, Bento a dezvoltat și implementat proiecte complexe cu aplicabilitate în industrii multiple pentru companii multinaționale din România, SUA și Elveția. Compania dispune de echipe complementare de management de proiect, analiză, prototipare, dezvoltare, testare, implementare, integrare și mentenanță care au capacitatea de a transforma idei, concepte și nevoi în soluții adaptate cerințelor fiecărui client în parte. Mizând pe experiența acumulată în optimizarea și digitizarea proceselor operaționale, compania a dezvoltat de-a lungul anilor propriile produse software, precum soluțiile Mobile Device Management, Field Service Management și Smart Metering, utilizate în special de companiile active în energie și utilități. De asemenea, Bento este un partener regional recunoscut pentru furnizori de renume, precum Microsoft, HPE și CISCO.

Despre Clarke Energy

Clarke Energy, parte a grupului KOHLER, este lider în proiectarea, instalarea și mentenanța echipamentelor de producere a energiei electrice și termice. Compania este distribuitor autorizat INNIO Jenbacher, își desfășoară activitatea în 28 de țări, are peste 1.250 de angajați și peste 7.3GW capacitate totală instalată la nivel global.

www.clarke-energy.com