Bento anunta noua generatie Food Manufacturing

Comunicate de presă

Bento anunta noua generatie Food Manufacturing

Bento este o companie care prin solutiile software adresate producatorilor din industria alimentara se pozitioneaza ca unul dintre cei mai reputati dezvoltatori de software specializati pe industria FMCG.

Solutia Bento Food Manufacturing automatizeaza si simplifica procesul de productie alimentara in cateva zone cheie: raportul de productie, prin care fiecare sectie sau punct de lucru este vazut ca un element de gestiune este realizat in timp real. Astfel, solutia gestioneaza stocurile de materii prime si materiale care ajung in acel punct de lucru, precum si produsele finite sau semifabricatele produse in aceste puncte de lucru si care sunt livrate catre depozit sau catre urmatoarele puncte de lucru in fluxul de productie. Gestiunile WIP (Work In Progress) se incarca cu materii prime pe baza bonurilor de consum si se descarca de produsele finite pe baza de notei de predare. Pe baza acestor inregistrari automate se realizeaza gestionarea contabila automata a stocurilor, ceea ce reduce semnificativ atat ore de munca cat si posibile erori umane inevitabile.

Un element important in procesul de productie il reprezinta retetele, pe baza carora se determina automat cantitatea de materii prime pe baza numarului de unitati produse. Pe masura ce punctul de lucru produce, gestiunea punctului de lucru se incarca cu produse finite, produse ce dispar din gestiunea punctului de lucru in baza notelor de predare, documentul care transfera marfurile din gestiunea punctului de lucru in gestiunea depozitului.

  • Solutia dezvoltata de Bento acopera atat punctele de lucru in care se masoara productia, cat si punctele de lucru in care se masoara materia prima consumata si ofera urmatoarele beneficii:
  • Reducerea nivelurilor de stoc prin planificare si urmarire continua;
  • Cresterea eficientei prin minimizarea intreruperilor cauzate de lipsa materiei prime sau defectarea utilajelor;
  • Reducerea costurilor materialelor prin imbunatatirea proceselor de achizitie;
  • Reducerea costului manoperei prin imbunatatirea alocarii oamenilor si reducerea orelor suplimentare.

Printre clientii companiei din industria FMCG se numara: ALKA, Boromir, Canah.