Bento continuă creșterea la nivel de venituri și profit net în primele nouă luni din 2023 – 39 de milioane de lei venituri și 12,1 milioane de lei profit net

Comunicate de presă / Press Releases

Bento continuă creșterea la nivel de venituri și profit net în primele nouă luni din 2023 – 39 de milioane de lei venituri și 12,1 milioane de lei profit net

2B Intelligent Soft (Bento, Intellectually Curious, BVB: BENTO), companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, raportează venituri din exploatare de 39 de milioane de lei în primele nouă luni din 2023, o creștere cu 103% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 12,1 milioane de lei, o apreciere cu 246% comparativ cu primele nouă luni din 2022.

Anul 2023 a fost unul de consolidare pentru Bento, demonstrând capacitatea noastră de a ne adapta și de a excela chiar și într-un mediu economic în continuă schimbare. Creșterile înregistrate la nivelul indicatorilor cheie în primele nouă luni ale anului reconfirmă strategia noastră de dezvoltare, precum și angajamentul față de inovație la nivelul serviciilor și soluțiilor pe care le furnizăm clienților noștri. Totodată, performanța la nivelul rezultatelor financiare din primele nouă luni ale acestui an reprezintă rezultatul eforturilor susținute ale echipei Bento și al parteneriatelor valoroase pe care le-am cultivat de-a lungul timpului”, a declarat Radu Scarlat, Președinte al Consiliului de Administrație Bento.

Cifra de afaceri a companiei a contribuit cu 27,8 milioane de lei la veniturile din exploatare, în creștere cu 77%, în timp ce veniturile din producția de imobilizări necorporale s-au ridicat la 10,4 milioane de lei, o majorare cu 203%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Aceste venituri reprezintă investițiile în propriile produse software, mai precis dezvoltarea platformei software modulare integrate, în contextul proiectului pe fonduri europene al Bento, în valoare totală de 25 de milioane de lei.

În primele nouă luni ale anului, divizia „Dezvoltare Software” (DEV) a contribuit cu 38% la cifra de afaceri aferentă perioadei analizate. În cadrul DEV, veniturile aferente etapelor de dezvoltare și implementare a proiectelor software au avut o contribuție de 70% la nivel de cifră de afaceri, iar veniturile aferente serviciilor de mentenanță și evoluție, care au un caracter recurent, au contribuit cu 30%. Divizia, „IT, Infrastructură și Cloud” (IT), ce furnizează atât servicii de proiectare și implementare IT, cât și revânzare de echipamente și software, a contribuit cu 62% la cifra de afaceri generată în primele trei trimestre din 2023.

Rezultatele obținute în primele nouă luni ale anului 2023 reflectă nu doar creșterea numerică a companiei noastre, dar și maturizarea strategică a Bento. Investițiile în dezvoltarea de produse proprii și implicarea noastră în proiecte din sectoare diverse, reprezintă fundamentul viziunii noastre și al încrederii pe care clienții o acordă expertizei Bento”, a declarat Vlad Bodea, cofondator Bento și membru al Consiliului de Administrație.

Având în vedere activitatea dinamică din acest an și implicarea companiei în proiecte complexe cu companii din multiple industrii, precum utilități, energie, fotovoltaice, telecomunicații, distribuție, media, FMCG sau producție de alimente, în luna octombrie a acestui an, compania a revizuit bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2023.

Revizuirea bugetului pentru 2023  a fost realizată în contextul analizei efectuate de conducerea companiei  în ceea ce privește impactul contractului semnificativ, anunțat în luna septembrie, precum și de stadiul în care se află derularea proiectelor și contractelor existente pentru restul anului 2023. Astfel, anul acesta, Bento vizează venituri din exploatare de 55,8 milioane de lei, o creștere cu 20% față de estimarea inițială și un profit net de 12,3 milioane de lei, o apreciere cu 33% față de cel prognozat inițial.

Bento este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puținele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. În prezent, Bento are o capitalizare de piață de 129 milioane de lei.

____________________

Despre Bento – Intellectually Curious

Bento, Intellectually Curious (2B Intelligent Soft S.A.) este o companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud. De-a lungul celor peste 19 ani de experiență, Bento a dezvoltat și implementat proiecte complexe cu aplicabilitate în industrii multiple pentru companii multinaționale din România, SUA și Elveția. Compania dispune de echipe complementare de management de proiect, analiză, prototipare, dezvoltare, testare, implementare, integrare și mentenanță care au capacitatea de a transforma idei, concepte și nevoi în soluții adaptate cerințelor fiecărui client în parte. Mizând pe experiența acumulată în optimizarea și automatizarea proceselor operaționale, compania a dezvoltat de-a lungul anilor propriile produse software, precum soluțiile Bento Mobile Device Management, Bento Field Service Management și Bento Smart Metering. De asemenea, Bento este un partener regional recunoscut pentru furnizori de renume, precum Microsoft, HPE și CISCO.