Bento digitalizează operațiunile Grup Feroviar Român

Comunicate de presă / Press Releases

Bento digitalizează operațiunile Grup Feroviar Român

București, 12 octombrie 2022: Bento, Intellectually Curious (BVB: BENTO), companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, a implementat produsul software propriu, Bento Mobile Device Management (Bento MDM), în cadrul Grup Feroviar Român (GFR). Soluția furnizată de Bento va digitaliza operațiunile companiei pentru gestionarea centralizată a dispozitivelor mobile alocate personalului de locomotive și a documentelor specifice activității acestora.

Bento MDM este unul dintre produsele software proprii fundamentale în evoluția companiei în anii următori. Acest produs se poate adapta oricărei organizații care utilizează o flotă mare de dispozitive mobile și care își dorește să dețină controlul acestora în mod centralizat. De asemenea, reduce costurile operaționale ale companiilor prin automatizarea proceselor de instalare, administrare și mentenanță și asigură o securitate avansată a datelor. Până în prezent, Bento MDM a fost implementat preponderent în cadrul companiilor furnizoare de servicii de utilități. Pe termen mediu și lung, obiectivul nostru este de a pătrunde cu acest produs în cât mai mult industrii și ne bucurăm că am avut oportunitatea de a ne extinde într-un alt domeniu, confirmând astfel și versatilitatea produsului. De asemenea, aceasta nu este prima colaborare pe care o avem cu GFR pentru că, în paralel, lucrăm împreună în cadrul unui proiect care vizează o soluție de pontaj pe care am implementat-o în urmă cu câțiva ani. Astfel, le mulțumim pentru parteneriatul solid pe care l-am construit de-a lungul anilor la nivelul echipelor și suntem încrezători că vom avea posibilitatea să realizăm și alte proiecte de succes împreună,” a declarat Vlad Bodea, cofondator Bento.

Implicarea Bento în cadrul proiectului a fost realizată în urma câștigării unui concurs de oferte, alături de Orange Business Services, companie responsabilă de furnizarea de echipamente mobile, APN privat (rețea nume punct de acces) și cartele SIM. La nivel de execuție, într-o primă etapă, Bento a efectuat o analiză asupra GFR și a fluxurilor de lucru din cadrul companiei în vederea identificării nevoilor acesteia. În etapa următoare, Bento a configurat infrastructura IT necesară, conform rezultatelor analizei și a instalat platforma Bento MDM, adaptată la nevoile identificate. Ulterior, echipa Bento a susținut o serie de sesiuni de instruire pentru personalul GFR axate pe utilizarea corectă a aplicației.

Grup Feroviar Roman are ca și obiectiv digitalizarea operațiunilor din sectorul Feroviar, aliniindu-se astfel cu strategia Uniunii Europene, privind transformarea digitală în domeniul transporturilor. Menținându-și poziția de inovator, GFR lansează un nou proiect ce presupune digitalizarea, automatizarea și optimizarea celor mai importante dintre operațiunile personalului de locomotivă. Aceștia vor dispune de tablete digitale, administrate de la distanță printr-o soluție MDM, prin care vor fi furnizate soluții tehnologice inovative pentru activități specifice. Prima etapă a proiectului ce a trecut faza de testare, va asigura conexiunea directă a peste 1.000 angajați în domeniul transportului feroviar și va permite accesul la o suită de aplicații pentru gestionarea documentelor tehnice și administrative, organizarea activităților curente, programe de formare și dezvoltare profesională continuă, cât și accesul în timp real la informații esențiale în vederea maximizării eficientei activității acestora”, a declarat Leonard Bulgaru, Director IT al grupului GRAMPET.

Procesul de implementare a Bento MDM în cadrul GFR a durat trei săptămâni, iar proiectul urmează să se desfășoare pe parcursul a trei ani, perioadă în care Bento va furniza servicii de suport tehnic și mentenanță prin intermediul unei echipe dedicate clientului.

Ca lideri de piață avem responsabilitatea de a aduce inovația în această industrie și de a ridica nivelul de calitate a serviciilor de transport feroviar, complementar tuturor celorlalte eforturi logistice și comerciale în care suntem angajați prin toate proiectele noastre. Prin lansarea acestui proiect de transformare digitală a operațiunilor curente, ne dorim să fluidizăm activitățile, să optimizăm procesele și să le aducem la un nivel de tehnologizare care să se reflecte într-o mai eficientă exploatare a resurselor noastre. Această investiție majoră, pe care am ales să o facem alături de una dintre companiile românești de vârf în tehnologie, susține și obiectivul nostru strategic de a atrage de pe piața muncii cei mai talentați tineri care să-și dorească o carieră în industria transportului feroviar de marfă,” a declarat Gruia Stoica, Președintele și Fondatorul Grupului GRAMPET – Grup Feroviar Român.

Bento MDM este un sistem dedicat companiilor care administrează o flotă substanțială de dispozitive mobile, precum tablete, smartphone-uri, POS, etc. Soluția permite o administrare centralizată a acestor dispozitive, impunerea de politici de securitate, urmărirea dispozitivelor prin GPS, gestionarea de la distanță a drepturilor fiecărui utilizator, a aplicațiilor și a setărilor, cât și blocarea dispozitivelor pentru a fi utilizate doar în scopul intenționat.

Începând cu data de 16 martie 2022, Bento este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, fiind una dintre puținele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. Produsele și soluțiile furnizate de Bento sunt utilizate de companii locale și internaționale care activează în domenii diverse, precum energie, FMCG, utilități, telecomunicații, sănătate, agricultură, IT, media, industrie alimentară, distribuție, transporturi și servicii.

###

Despre Bento, Intellectually Curious

Bento, Intellectually Curious (2B Intelligent Soft) este o companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud. De-a lungul celor peste 17 ani de experiență, Bento a dezvoltat și implementat proiecte complexe cu aplicabilitate în industrii multiple pentru companii multinaționale din România, SUA și Elveția. Compania dispune de echipe complementare de management de proiect, analiză, prototipare, dezvoltare, testare, implementare, integrare și mentenanță care au capacitatea de a transforma idei, concepte și nevoi în soluții adaptate cerințelor fiecărui client în parte. Mizând pe experiența acumulată în optimizarea și digitizarea proceselor operaționale, compania a dezvoltat de-a lungul anilor propriile produse software, precum soluțiile Mobile Device Management, Field Service Management și Smart Metering, utilizate în special de companiile active în energie și utilități. De asemenea, Bento este un partener regional recunoscut pentru furnizori de renume, precum Microsoft, HPE și CISCO.

www.bento.ro