Bento Grânar aplicația software ideală pentru succesul campaniei agricole de primavară!

Comunicate de presă

Bento Grânar aplicația software ideală pentru succesul campaniei agricole de primavară!

București, 07.02.2019 – Bento oferă deținătorilor de silozuri prin intermediul aplicației Bento Grânar informațiile necesare pentru gestiunea eficientă a silozurilor și implicit pentru succesul campaniilor agricole. Dezvoltat împreună cu Siloz Carani (SIFI TM Agro), cel mai mare hub logistic pentru produse agricole din vestul României, cu o capacitate de depozitare de 170,000 de tone și o capacitate de recepție/livrare de 5000 de tone pe zi, Bento Grânar furnizează date în timp real, cu privire la calitatea, cantitatea și proveniența cerealelor depozitate astfel încât tranzacționarea acestora să se realizeze cu ușurință.

Grânar a fost gândit să stocheze și să furnizeze, prin doar câteva click-uri, informații cu privire la contractele încheiate, Actele Justificative de Gestiune înregistrate dar și să emită automat furnizorilor de cereale facturi lunare, ținând cont de zilele, condițiile de depozitare și analizele de conformitate realizate cerealelor pe parcursul tranzitului acestora în cadrul silozurilor.

De-a lungul timpului Bento Grânar s-a dovedit a fi soluția ideală pentru gestiunea eficientă a silozurilor și a stocurilor de cereale, oferind informații valoroase ce permit traderilor tranzacționarea rapidă a acestora pe o piață extrem de dinamică.  Aplicația urmărește și înregistrează automat toate procesele specifice de gestiune și depozitare a cerealelor în conformitate cu legislația din România. Integrarea cu granomatele și granolyzerele din cadrul silozurilor precum și cu cântarele specifice transportului rutier sau feroviar permit încadrarea, înregistrarea, emiterea rapidă a tichetelor de cântar și implicit tranzacționarea corectă a cerealelor.

“Succesul campaniilor agricole de primavară, constă în pregătirea eficientă încă din toamnă a terenurilor și continuă cu lucrările de fertilizare și de aprovizionare cu cereale de calitate. Mare parte a problemelor cu care se confruntă agricultorii, provin de la dificultatea de a se aproviziona cu semință de calitate, căci de cele mai multe ori depozitarea defectuoasă a acestora duce inevitabil la deprecierea calitativă și implicit la compromiterea culturilor și scăderea prețului de tranzacționare pe bursa de cereale. Din acest motiv, obiectivul principal al deținătorilor de silozuri, pe toată perioada depozitării cerealelor, este menținerea valorilor cantitative și calitative inițiale a acestora. Grânar a fost dezvoltat ca o soluție completă, pentru gestiunea eficientă a silozurilor, ușor de implementat și adaptat fluxurilor specifice dorite de fiecare proprietar siloz în parte, astfel încât calitatea cerealelor să nu se modifice.” – Dan Giușcă, Software Arhitect Bento.

Aplicația Grânar contribuie în mod vizibil la controlul calității cerealelor depozitate în celulele metalice și de beton, reușind în același timp să scadă costurile cu energia consumată în procesele de asigurare a umidității optime de depozitare a acestora.

Acum deținătorii de silozuri dispun de informații în timp real referitoare la:

  • Tipul cerealelor, locul de depozitare, lotul de transport și proprietățile lor;
  • Gradarea automată a cerealelor prin integrare cu aparate de laborator specifice;
  • Trasabilitatea completă a calității loturilor de cereale prin înregistrarea bonului de analiza la intrare și a bonului de analiza la ieșirea din siloz;
  • Tichetele de cântar, BCA-urile de recepție sau de livrare emise automat, precum și asupra situațiilor de stoc pe loturi sau pe grade;
  • Facturile lunare emise automat în baza contractelor și a notificărilor la datele scadente.

Pentru mai multe informații cu privire la avantajele și funcționalitățile pe care Bento Grânar vi le poate oferi în cadrul campaniei agricole de primăvară, vă invităm să accesați: https://www.bento.ro/bento-granar/