Bento Granar ofera date in timp real despre cerealele depozitate in silozuri

Comunicate de presă

Bento Granar ofera date in timp real despre cerealele depozitate in silozuri

Bucuresti, 24 mai 2018 –  Solutia Bento Granar ofera partenerilor date in timp real cu privire la calitatea si cantitatea cerealelor depozitate in silozuri, crescand in mod vizibil increderea acestora in serviciile oferite de furnizorii de servicii de Warehouse Management.

Bento Granar este o solutie software dezvoltata impreuna cu Siloz Carani, cel mai mare hub logistic pentru produse agricole din vestul Romaniei, care urmareste toate procesele specifice de receptie, laborator, gradare, tarare, uscare, gazare, aerare, depozitare si livrare a cerealelor. Granar ofera partenerilor afiliati silozurilor, date in timp real cu privire la cantitatea de cereale depozitata, tipul cerealelor, calitatea lor, costurile de depozitare, costurile de manipulare sau costurile de transport. Aplicatia asigura transparenta totala asupra tranzactiilor din cadrul silozurilor, fiecare tip de cereala avand predefinite proprietatile necesare urmaririi calitative si cantitative, din momentul receptiei si pana in momentul livrarii.

Granar este perfect adaptat proceselor specifice de management a silozurilor, si este poiectat special pentru a simplifica si automatiza toate operatiunile de depozitare si gestiune a stocurilor de cereale in silozuri. Astfel, se pot urmari cu usurinta toate documentele legale necesare, de la crearea Actului Justificativ de Gestiune si pana la facturarea operatiunilor specifice de depozitare iar prin intermediul modulului avansat de gestiune a contractelor, produsul emite automat facturi lunare, tinand cont de zilele si conditiile de depozitare.

“Gestiunea de cereale functioneaza dupa legi speciale, iar cerintele legislative in domeniu sunt foarte stricte. Operatiunile sunt extrem de delicate, caci vorbim de foarte multe date si transferuri, iar Bento Granar a reusit sa le integreze si sa le gestioneze in mod eficient. Aplicatia ne ofera acces instant la date, pentru ca in fiecare dimineata, clientii nostri sa primeasca automat o situatie a stocurilor depozitate in siloz Carani: calitatea cerealelor, gradul de umiditate, cantitatile intrate si cele iesite si intr-un timp scurt sa creasca increderea acestora in serviciile pe care le oferim.” – Dan Dolghin, Director General, Siloz Carani.

Bento Granar ne ajuta la controlul calitatii produselor pe celulele metalice si de beton, reusind in acelasi timp sa ne scada costurile cu pana la 20% cu energia consumata in asigurarea umiditatii optime de depozitare” – Sergiu Serban, Director Comercial, Siloz Carani.


Aplicatia Bento Granar:

  • Ofera informatii rapide si complete referitoare la locul de depozitare, lotul de transport, tipul cerealelor si proprietatile lor.
  • Permite gradarea automata a cerealelor prin integrare cu aparate de laborator specifice.
  • Gestioneaza reducerea corpurilor straine in procesele de tarare si a umiditatii in cazul uscarii si inregistreaza uscarea naturala.
  • Permite in conditii predefinite amestecul in aceeasi boxa a mai multor loturi compatibile ale aceluiasi articole, realizand o omogenizare a loturilor.
  • Calculeaza automat perisabilitatea de depozitare, de manipulare, de transport si de respiratie conform legilor in vigoare.

Pentru mai multe informatii despre functionalitatile Bento Granar va invitam sa accesati https://www.bento.ro/bento-granar/ .