Bento Grânar – soluția ideală pentru succesul campaniei agricole de toamnă!

Comunicate de presă

Bento Grânar – soluția ideală pentru succesul campaniei agricole de toamnă!

București, 23 august 2018 – Bento, companie specializată în soluții dedicate agricultorilor, vine în sprijinul deținătorilor de silozuri, cu aplicația Bento Grânar. Dezvoltată împreună cu Silloz Carani, cel mai mare hub logistic pentru produse agricole din vestul României, Grânar oferă date în timp real, cu privire la calitatea, cantitatea și proveniența cerealelor depozitate. În plus, soluția oferă și informații cu privire la contractele încheiate și facturile emise pe parcursul tranzitului acestora în cadrul silozurilor.

În prezent, capacitatea de depozitare a cerealelor din România a cunoscut o creștere de 34% în ultimii 5 ani atingând, pragul de 23,3 milioane tone anual. De asemenea, s-a putut observa și o creștere a investițiilor în spațiile de depozitare, aceasta fiind generată de nevoile existente în piață, venite atât din partea producătorilor de cereale cât și din partea traderilor. Necesitatea aplicațiilor software de gestiune a spațiilor de depozitare, a apărut ca o consecință firească a volumului mare de cereale tranzacționate în cadrul silozurilor pe parcursul campaniilor agricole, dar și datorită legislației în vigoare.

Bento Grânar este o soluție software completă, modernă, ușor de implementat care urmărește și înregistrează toate procesele specifice depozitării cerealelor în silozuri (recepție, laborator, gradare, tarare, uscare, gazare, aerare, depozitare si livrare). Integrarea acestei solutii cu granomate si granolyzere, permite automatizarea întregului proces de gradare a cerealelor în funcție de proprietățile acestora, soluția venind preconfigurată cu o listă de articole (Grâu, Porumb, Orz Furajer, Orz malt, Triticale, Sorg, Soia, Rapiță, Mazăre galbenă, Floarea soarelui, Grâu durum) care facilitează acest lucru.

În funcție de tipul silozului și de amplasarea acestuia, fie lângă noduri rutiere sau feroviare, Bento Grânar poate fi integrat ușor cu cântare specifice, pentru a permite o mai bună viteza de înregistrare și emitere a tichetului de cântar, precum și o introducere rapidă a proprietății articolelor țn laborator.

Prin intermediul acestei aplicații, deținătorii de silozuri pot urmări acum cu ușurință, toate documentele legale necesare, de la crearea Actului Justificativ de Gestiune și până la facturarea automată a operațiunilor specifice de depozitare. În același timp, traderii pot vizualiza în timp real o situație a stocurilor depozitate: calitatea cerealelor, gradul de umiditate, cantitățile intrate dar și cele ieșite.

Atunci când am dezvoltat Bento Grânar am avut în vedere toate provocările cu care deținătorii de silozuri se confruntă pe parcursul tranzitului cerealelor în cadrul acestora. După o analiză complexă a întregului parcurs al cerealelor, de la intrarea acestora în siloz și pănă la ieșire, am reușit să dezvoltăm o aplicație completă, cu o interfață ușor de utilizat. Cu ajutorul  Bento Grânar, cei de la Siloz Carani au reușit să aibă acces în timp real la datele referitoare la cereale și să transmită clienților săi date precise cu privire la stocurile pe care le au depozitate în cadrul silozului.” – Dan Giușcă, Software Arhitect Bento.

Pentru mai multe informații cu privire la avantajele și funcționalitățile aplicației Bento Grânar vă invităm să accesați https://www.bento.ro/bento-granar/.