Bento se listează pe piața AeRO a Bursei și contribuie la consolidarea sectorului IT pe piața de capital locală

Comunicate de presă

Bento se listează pe piața AeRO a Bursei și contribuie la consolidarea sectorului IT pe piața de capital locală

Bento – Intellectually Curious (2B Intelligent Soft), companie antreprenoriala romaneasca fondata in 2004, specializata in dezvoltarea si implementarea de solutii software si furnizarea de servicii de infrastructura IT si Cloud, a debutat astazi, 16 martie, pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. Actiunile companiei se tranzactioneaza sub simbolul bursier BENTO. Este a sasea companie care se listeaza la Bursa de la inceputul acestui an, precum si a douasprezecea companie din sectorul IT care a venit la Bursa din 2019 pana in prezent. Listarea BENTO are loc dupa derularea unui plasament privat hibrid, prin care compania a vandut atat actiuni noi, cat si actiuni existente, pentru 12,5 milioane de lei.

„Listarea la Bursa este un moment de importanta majora pentru fiecare companie. Ne bucura de fiecare data deschiderea antreprenorilor romani, care au construit  afaceri relevante in sectorul lor de activitate, fata de bursa si mecanismele de finantare prin piata de capital. Debutul Bento pe piata AeRO consolideaza prezenta sectorului IT la Bursa si reprezinta de altfel si o oportunitate de diversificare a portofoliului pentru investitori. Avem deja sase noi companii la Bursa de la inceputul acestui an, alaturi de cele patru emisiuni de obligatiuni, finantari care insumeaza 152,4 milioane de lei”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

„Ne bucuram ca incepand de astazi suntem parte a pietei de capital din Romania. Le multumim investitorilor pentru increderea acordata companiei si planurilor noastre de dezvoltare, iar viitorilor actionari le transmitem ca suntem pregatiti sa livram randamentele asteptate. Bento este o companie cu o crestere organica, pe parcursul anilor fiind realizate investitii constante in dezvoltarea produselor software proprii si calitatii serviciilor furnizate de echipele noastre. An de an am reusit sa ne extindem si diversificam portofoliul de clienti, precum si sa crestem veniturile intr-un ritm consecvent. Obiectivul nostru este sa continuam sa crestem, sa ne extindem si mai mult prezenta la nivel international si sa ne consolidam produsele proprii cheie, precum Bento Field Service Management sau Bento Mobile Device Management. Prin urmare, suntem increzatori ca avand alaturi de noi investitorii si actionarii de pe piata de capital, vom reusi sa ducem la indeplinire planurile noastre de dezvoltare”, a declarat Radu Scarlat, Presedinte al Consiliului de Administratie Bento – Intellectually Curious.

Bento a derulat in 25 noiembrie 2021 un plasament privat de vanzare de actiuni, in cadrul caruia au participat 103 de investitori, dintre care 11 investitori calificati si 92 de retail. Valoarea actiunilor vandute in cadrul plasamentului a fost de 12,5 milioane lei.  Compania a vandut un numar de 400.000 actiuni noi si 497.633 actiuni existente la un pret de 14 lei/actiune. Suma atrasa de companie aferenta vanzarii de actiuni noi va fi folosita pentru accelerarea dezvoltarii de produse proprii si precum si a unor noi canale de vanzare in Europa de Est si Balcani. Plasamentul privat si listarea actiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

„Este o bucurie pentru noi sa vedem astazi, prin listarea actiunilor BENTO, incununarea unui proiect deosebit. Acesta marcheaza o noua inovatie pentru piata de capital din Romania in care TradeVille este implicata in rolul de intermediar. Succesul acestei operatiuni hibride este o dovada atat a inspiratiei partenerilor nostri de la 2B Intelligent Soft, emitentul actiunilor, cat si a capacitatii deosebite a echipei TradeVille de a duce la bun sfarsit o noua premiera pentru piata de capital a Romaniei. Suntem norocosi sa avem astfel de clienti corporativi care ne ofera increderea si inspiratia care sunt cruciale pentru realizarea unui astfel de proiect. Le multumim lor, investitorilor si tuturor celor care au fost implicati in bunul mers al operatiunii. Mult succes tuturor!”, a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille.

Compania avea la finalul anului trecut peste 70 de angajati si contractori si detinea un portofoliu diversificat de clienti format din companii multinationale din Romania, SUA si Elvetia. In 2020, Bento a inregistrat o cifra de afaceri de 15,3 milioane de lei si un profit net de 1,9 milioane de lei. Conform informatiilor publicate in memorandumul de listare, la nivelul anului 2021, compania estimeaza o cifra de afaceri de 27 milioane de lei si un profit net de 4,6 milioane de lei. Majoritatea veniturilor obtinute de Bento provin de la companii active in energie, FMCG si utilitati, aproximativ 70%, in timp ce restul de 30% reprezinta venituri provenite din partea companiilor ce activeaza in telecomunicatii, sanatate, agricultura, IT, media, industrie alimentara, distributie, transporturi si servicii.