ABBC Group își modernizează infrastructura tehnică prin Bento

ABBC Group își modernizează infrastructura tehnică prin Bento

 

 

Provocarea

Adrem Invest este unul dintre cei mai puternici furnizori de servicii pentru rețele de utilități din România și cel mai puternic furnizor de servicii de management, citire și indexare de contoare din România. După 20 de ani de extindere continuă pe piața locală, strategia companiei a condus către dezvoltarea unei holding, denumit ABBC Group, care înglobează nu mai puțin de 14 companii. Provocările de care se lovea grupul erau timpul lung de implementare și costuri ridicate pentru orice nevoie suplimentară IT, inexistentă unor soluții de backup centralizat sau soluții tehnice de recuperare a datelor în caz de dezastru, infrastructura IT statică și rigidă, formată dintr-un număr fix de servere, fiecare deservind un singur rol în cadrul unei singure companii.

Soluție

Pentru proiectarea și implementarea unei infrastructuri IT moderne, ABBC Group a selectat Bento, care s-a calificat atât la personal tehnic specializat VMWre (certificare VCP) cât și la personal tehnic specializat CISCO (certificare CCNP routing și switching). În urma analizei situației clientului și a obiectivelor de business, au fost dezvoltate trei medii virtuale sincronizate, cu o soluție centralizată de backup, astfel încât să poată fi asigurat SLA-ul impus de nevoile grupului. Bento a optat pentru implementarea unor elementele de infrastructură de rețea interconectate care să ofere servicii unificate de internet, VPN (Rețea Virtuală Privată), videoconferință și VoIP (Voce peste Protocol de Internet). Rețeaua asigură o gamă vastă de servicii corporate cum ar fi Active Directory, ERP, CRM, backup și sincronizare remote. În plus, în soluția finală au fost integrate și sisteme dedicate, utilizate doar de o parte dintre companiile grupului, cum ar fi soluții de workforce management sau platforme de engineering. Soluțiile software de virtualizare și backup folosite ca suport hardware constau în VMWare vSphere 5.5 suite pentru platforma de virtualizare și VEEAM 7.0 update 4 pentru replicare la distanță și backup centralizat. Soluțiile hardware care asigură partea de comunicații securizate au fost asigurate de către CISCO. Pe toată perioada proiectului, Bento a asigurat serviciile de consultanță, implementare și project management.

Beneficii

Implementarea unei infrastructuri flexibile și scalabile a crescut procentul de funcționalitate al departamentului IT iar adaugarea de servere noi, de ultimă generație, a adus un plus de agilitate business-ului. Opțiunile avansate de Disaster Recovery oferă posibilitatea limitării costurilor și consecințelor unui posibil incident, eliminând posibilitatea pierderilor de date în cazuri de forță majoră. În prezent, Bento asigură infrastructura hardware necesară și serviciile aferente pentru toate companiile din grupul ABBC printr-o platformă virtualizată, distribuită în trei datacentere fizice: două localizate în România și unul în Elveția. De asemenea, ABBC Group beneficiază de comunicații securizate între cele trei locatii, cât și între sediile ABBC și mediile virtuale.