Canah selectează Bento pentru optimizarea procesului de productție alimentară

Canah selectează Bento pentru optimizarea procesului de productție alimentară

 

 

Provocarea

Canah este cel mai mare procesator de cânepă din România, cu o cifră de afaceri de aproape 6 milioane euro în 2016 și 35 de angajați. Compania distribuie produse pe bază de cânepă atât în țară cât și în Uniunea Europeană. Creșterea accelerată a afacerilor a dus la nevoia de automatizare a proceselor interne, de gestiune eficientă a resurselor companiei și de integrare a tuturor instrumentelor specifice (cântare, sisteme de ambalare și etichetare) într-o soluție informatică integrată, care să simplifice procesul de producție. Managementul a decis selectarea unui furnizor care să permită culegerea automată și operarea în timp real a datelor prin conectarea la utilajele specifice de producție.

Soluția

Pentru realizarea proiectului, Canah a selectat Bento, companie specializată în livrare de soluții la cheie în industria de producție alimentară. În urma analizei nevoilor și fluxurilor specifice clientului, cele două echipe au agreat asupra indicatorilor de performanță și a termenelor de livrare. Soluția propusă a integrat utilajele specifice utilizate de Canah cât și a inclus extensii pe dispozitive mobile, astfel încât echipa de management să abiă acces în timp real la indicatorii relevanți.

Rezultate

Canah are în prezent toate informațiile necesare despre cantitatea consumată de materii prime și semifabricate, cantitatea realizată de produse finite, timpul de lucru, timpul de staționare, timpul de avarie sau situația stocului de materii prime. Toate aceste informații sunt disponibile fără niciun operator uman, reducându-se dramatic timpul fazelor de urmărire a producției și eliminându-se erorile umane specifice. Soluția permite adăugarea oricărui tip de senzori necesari optimizării calității produselor, cum ar fi monitorizarea umidității, temperaturii, sau analizarea automată a deviațiilor de la standardele de calitate.