Electrica Transilvania Sud automatizeaza citirea contoarelor printr-o solutie dezvoltata de Bento

Electrica Transilvania Sud automatizeaza citirea contoarelor printr-o solutie dezvoltata de Bento

 

Provocarea

Cu peste 3,600,000 de clienti, Electrica este lider pe piata de distributie si furnizare a energiei electrice din Romania, precum si unul dintre cei mai importanti jucatori din sectorul serviciilor energetice. Avand peste 11,000 de angajati si un profit operational de 57 milioane Eur in 2017, compania a demarat in 2012 un program intern pentru cresterea productivitatii tuturor punctelor de furnizare. Sucursala de furnizare a energiei electrice Transilvania Sud a propus un proiect de automatizare a urmaririi si masurarii datelor, care sa citeasca, sa transmita, sa centralizeze si sa proceseze automat datele aferente contoarelor de masurare a energiei electrice.

Solutia

Pentru realizarea proiectului, Electrica Transilvania Sud a demarat o licitatie, care a fost castigata in februarie 2012 de Adrem Automation. Pentru livrarea proiectului, Adrem a subcontractat Bento. Dupa intelegerea nevoilor de business si proiectarea cerintelor functionale, Bento a propus dezvoltarea unei solutii software customizate, propunand tehnologiile C#/.NET pentru aplicatie, MS-SQL pentru bazele de date si MS ClickOnce pentru implementare si mentenanta. Proiectul a beneficiat de o echipa mixta formata din 4 oameni din partea Bento si 8 oameni din partea Adrem Automation. Metodologia de dezvoltare selectata a fost Agile Scrum, astfel incat reprezentantii clientului sa fie permanent la curent cu stadiul proiectului, dirijand practic dezvoltarea solutiei conform nevoilor lor.

Beneficiile obtinute

Platforma sta la baza procesului de facturare, procesand, actualizand si furnizand datele necesare pentru aproximativ 70% din valoarea facturata de catre Electrica Transilvania Sud. Prin automatizarea citirii contoarelor electrice s-a redus substantial timpul de colectare si centralizare a indicilor de consum.