Canah selecteaza Bento pentru optimizarea procesului de productie alimentara - Bento

Post Thumbnail
Descriere proiect

Proiectul a presupus dezvoltarea unei solutii software customizate care sa integreze instrumentele specifice procesului de productie alimentara si sa automatizeze fluxurile specifice. Solutia dezvoltata ofera analize specifice post-calcul si ante-calcul precum si analize What If de optimizare a costurilor, printr-o multitudine de scenarii care iau in considerare factori interni sau externi companiei. Extinderea solutiei pe aplicatii mobile permite managementului vizualizarea in timp real a tuturor indicatorilor de performanta si scaderea timpului de reactie in procesul de decizie.

An:
Client:Canah
Solutie:Productie Alimentara
Produse si Servicii:
Tara:Salonta
Zona:Europe
Arhitect solutie:Dan Giusca

Provocarea

Canah este cel mai mare procesator de canepa din Romania, cu o cifra de afaceri de aproape 6 milioane euro in 2016 si 35 de angajati. Compania distribuie produse pe baza de canepa atat in tara cat si in Uniunea Europeana. Cresterea accelerata a afacerilor a dus la nevoia de automatizare a proceselor interne, de gestiune eficienta a resurselor companiei si de integrare a tuturor instrumentelor specifice (cantare, sisteme de ambalare si etichetare) intr-o solutie informatica integrata, care sa simplifice procesul de productie. Managementul a decis selectarea unui furnizor care sa permita culegerea automata si operarea in timp real a datelor prin conectarea la utilajele specifice de productie.

Solutia

Pentru realizarea proiectului,  Canah a selectat Bento, companie specializata in livrare de solutii la cheie in industria de productie alimentara. In urma analizei nevoilor si fluxurilor specifice clientului, cele doua echipe au agreat asupra indicatorilor de performanta si a termenelor de livrare. Solutia propusa a integrat utilajele specifice utilizate de Canah cat si a inclus extensii pe dispozitive mobile, astfel incat echipa de management sa abia acces in timp real la indicatorii relevanti.

Rezultate

Canah are in prezent toate informatiile necesare despre cantitatea consumata de materii prime si semifabricate, cantitatea realizata de produse finite, timpul de lucru, timpul de stationare, timpul de avarie sau situatia stocului de materii prime. Toate aceste informatii sunt disponibile fara niciun operator uman, reducandu-se dramatic timpul fazelor de urmarire a productiei si eliminandu-se erorile umane specifice. Solutia permite adaugarea oricarui tip de senzori necesari optimizarii calitatii produselor, cum ar fi monitorizarea umiditatii, temperaturii, sau analizarea automata a deviatiilor de la standardele de calitate.